Když femme fatale Vlasta věnovala Mirkovi po ztraceném závodě v běhu nášivku se třemi letícími šípy, stala se tím nevědomky hybatelkou dalšího děje. A když potom 14. ledna 1939 přinesla podstatně větší vyšitou vlajku s totožným motivem (a přispěla tak ke vzniku Rychlých šípů), zdálo se, že tím byla heraldická podoba vlajky provždy stanovena. Pozorný čtenář si ale povšimne, že mezi lety 1939 a 1948 bylo v komiksu představeno přinejmenším pět různých variant, lišících se v kresbě, proporcích, propracování detailů i v barevnosti.

Z nich jsme vytvořili konečnou podobu klubovní vlajky vycházející ze zobrazení, jež se víceméně ustálilo ve druhé polovině čtyřicátých let. Předlohou nám byly kresby z příběhů Klub Rychlých šípů založen a Rychlé šípy brání svůj znak, přihlédli jsme ale i k některým dalším výskytům (Rychlé šípy v nebezpečí života, Rychlé šípy vítězí ve hře o totem). Rozměry odpovídají Vlastině originálu — výška je 45 a šířka 30 centimetrů.

Oslovili jsme předního výrobce vlajek firmu Velebný & Fam, aby pro nás tuto vlajku zhotovila. Zároveň chceme umožnit všem nadšeným obdivovatelům Rychlých šípů mít tuto vlajku ve své sbírce v co nejlepší kvalitě.

EDIT: k datu 17.3. 2019 evidujeme dostatečné množství objednávek na zadání do výroby. Další objednávky přijímáme do 31. března 2019, platbu je nutné převést do 10. dubna 2019. Odesílat hotové vlajky pak budeme 15. května 2019. Vlajku objednávejte v JESTŘÁBOVĚ OBCHODĚ.

Jednostranná vlajka je vyrobena ze dvou druhů barevné krepové látky a lemována šňůrou. Obsahuje výšivku šípů a univerzální provedení na čtyři poutka, jež umožňuje upevnění na zeď vaší klubovny či jiné čestné místo. Cenná je vysoká, ale odpovídá výsledné kvalitě. Jeden kus vlajky stojí 3 300 Kč. Součástí dodávky bude obal na vlajku a tyčka na zavěšení.