EDIT: k datu 18.5. 2019 byla spuštěna opět předobjednávka velkých vlajek, pokud máte zájem, objednejte si prostřednictvím formuláře pod textem, v případě, že se sejde 10 zájemců, zadáme vlajky do výroby a budete kontaktováni s dalšími instrukcemi!

Když femme fatale Vlasta věnovala Mirkovi po ztraceném závodě v běhu nášivku se třemi letícími šípy, stala se tím nevědomky hybatelkou dalšího děje. A když potom 14. ledna 1939 přinesla podstatně větší vyšitou vlajku s totožným motivem (a přispěla tak ke vzniku Rychlých šípů), zdálo se, že tím byla heraldická podoba vlajky provždy stanovena. Pozorný čtenář si ale povšimne, že mezi lety 1939 a 1948 bylo v komiksu představeno přinejmenším pět různých variant, lišících se v kresbě, proporcích, propracování detailů i v barevnosti.

Z nich jsme vytvořili konečnou podobu klubovní vlajky vycházející ze zobrazení, jež se víceméně ustálilo ve druhé polovině čtyřicátých let. Předlohou nám byly kresby z příběhů Klub Rychlých šípů založen a Rychlé šípy brání svůj znak, přihlédli jsme ale i k některým dalším výskytům (Rychlé šípy v nebezpečí života, Rychlé šípy vítězí ve hře o totem). Rozměry odpovídají Vlastině originálu — výška je 45 a šířka 30 centimetrů.

Oslovili jsme předního výrobce vlajek firmu Velebný & Fam, aby pro nás tuto vlajku zhotovila. Zároveň chceme umožnit všem nadšeným obdivovatelům Rychlých šípů mít tuto vlajku ve své sbírce v co nejlepší kvalitě.

Jednostranná vlajka je vyrobena ze dvou druhů barevné krepové látky a lemována šňůrou. Obsahuje výšivku šípů a univerzální provedení na čtyři poutka, jež umožňuje upevnění na zeď vaší klubovny či jiné čestné místo. Cenná je vysoká, ale odpovídá výsledné kvalitě. Jeden kus vlajky stojí 3 300 Kč, z toho 990, – Kč je určeno jako příspěvek do sbírky SNJF. Součástí dodávky bude obal na vlajku a tyčka na zavěšení.