Výstava Pocta Rychlým šípům se bude těšit na vaši návštěvu v Galerii LUCERNA (palác Lucerna, naproti kinu a kavárně) od 22. května do 28. června 2018. Otevřeno bude od pondělí do pátku vždy od 16 do 21 hodin a vstup je zdarma.

Čeká na vás kolekce zbrusu nových příběhů Rychlých šípů z knihy Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství. Padesát skvělých ilustrátorů a scénáristů z Česka i Slovenska nabízejí prostřednictvím svých komiksů různorodý pohled na Rychlé šípy a jejich odkaz v dnešní společnosti. S Rychlými šípy se podíváme do minulosti, ale i budoucnosti, dozvíme se, jaký osobní vztah k Mirkovi Dušínovi a jeho hochům autoři mají.

Na výstavě kromě panelů s novodobými komiksy najdete i několik reprodukcí originálních příběhů poskytnutých Památníkem národního písemnictví a další materiály o slavném klubu a jeho historii.

Součástí výstavy bude i Šípomat, kde si budete moci koupit placky s legendárními hláškami z  původních Foglarových příběhů. Schválně, jakou hlášku vám osud přidělí!

A kdo by nechtěl selfíčko s Mirkem Dušínem? Ve fotokoutku vás čeká možnost vyfotit se klidně s celou pětkou.

Z výstavy rozhodně neodejdete s prázdnou. Na baru u obsluhy bude jedinečná příležitost zakoupit si zmíněnou knihu s novými příběhy, luxusní mapu Stínadel a originální ručně vázaný zápisník z papírů, které se zachovaly u Jestřába v bytě.

Nákupem všech těchto předmětů přispějete Skautské nadaci Jaroslava Foglara. Jejím prostřednictvím poputují peníze na aktivity související s Rokem Rychlých šípů, nebo aktivním skautům na údržbu a rozvoj skautských kluboven.

S realizací výstavy pomohla společnost Svět knihy, s.r.o. V rámci její kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou bude výstava v následných měsících putovat po knihovnách a dalších místech v celé České republice. Spolupořadatelem výstavy je Městská část Praha 1.

Výstava je letos součástí Pražské muzejní noci – 9. června od 19.00 – 24.00 i s doprovodným programem. Více informací zatím zde.

Pozor, pozor. Galerie LUCERNA nám vyšla vstříc a výstavu zde máme instalovanou zdarma, za to moc děkujeme! Nicméně některé dny je prostor pronajatý pro soukromé účely a bude tudíž zavřeno, podívejte se proto, kdy tomu tak je, ať se nechystáte na návštěvu zbytečně.
Bude zavřeno:
Ve čtvrtek 24.5.
V pátek 1.6. zavřeno až od 19.00!
V úterý 12.6.
Ve středu 30.5. je v galerii od 18. do 19.30 koncert klasické hudby, ale je vše je přístupné veřejnosti. Tak se nelekněte.