EDIT – K dnešnímu dni 3. dubna 2019 jsou všechny výtisky autobiografie již zcela vyprodány. Pro stažení elektronické formy knihy klikněte ZDE!

U příležitosti 20 let od Jestřábova odchodu připravila Skautská nadace ve spolupráci s grafikem Martinem Pecinou unikátní autobiografii, ve které jsou všity originální artefakty z Foglarova bytu. Každý kus je jedinečný, jedná se o limitovanou edici pouze 200 číslovaných výtisků. Kromě toho, že v každém výtisku najdete jiné předměty (lístky, vstupenky, poznámky, seznamy), tak má toto dílo také 3 různé druhy obálek. Knížka bude stát 280 Kč včetně DPH 21/% a část výtěžku jde do sbírky Skautské nadace Jaroslava Foglara a bude následně použita na opravy a nákup skautských kluboven a podporu práce s mládeží.

Pokud chcete zakoupit knihu či další předměty, přikládáme odkaz do Jestřábova obchodu, který byl na našem webu spuštěn – https://skautskanadace.cz/jestrabuv-obchod/.

Text byl objeven v bytě Jaroslava Foglara po jeho převzetí Skautskou nadací. Část rukopisu Jestřáb použil při psaní mnohem rozsáhlejší autobiografie Život v poklusu. Prvních několik stran téměř doslovně, ale ze zbylé části vybíral už jen jednotlivé odstavce. Některé vzpomínky nakonec nepoužil a čtenář se s nimi může seznámit vůbec poprvé.

“Věříme, že tento neznámý text, doplněný unikátním obrazovým doprovodem, potěší všechny milovníky díla Jaroslava Foglara a oživí jeho životní příběh, který se naplnil právě před dvaceti lety.”
Roman Šantora — Bobo

Technické údaje: velikost 12 x 19 cm, vazba šitá nití V1, 44 stran + obálka + 6 příloh