Od 10. května se na pražském Výstavišti koná již tradiční mezinárodní knižní veletrh s názvem Svět knihy. Letošní ročník je však speciální, protože tématem veletrhu je KOMIKS! A u toho nemohou Rychlé šípy, které jsou v historii českého komiksu jednoznačně fenomenální záležitostí, chybět!

Kde všude Rychlé šípy na veletrhu najdete?
Především v Sále Komiksů v pravém křídle, kde bude instalována výstava Pocta Rychlým šípům, která posléze ještě ve vylepšené verzi poputuje na delší dobu do Galerie LUCERNA. Ve čtvrtek 10.5. zde od 15 hodin proběhne křest knihy Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství, ve které si 80. výročí vzniku legendárního chlapeckého klubu připomněla padesátka nejlepších současných komiksových tvůrců. Výběr příběhů obsažených v této knize je jádrem zmiňované výstavy.

Čeká na vás fotokoutek – udělejte si selfíčko s Rychlými šípy!
Protože kdo by se nechtěl stát alespoň na chvíli členem slavného klubu Rychlých šípů? V našem fotokoutku máte jedinečnou šanci vyfotit se s Mirkem Dušínem či ostatními hochy z nestárnoucí pětky. Určitě je na veletrhu potkáte.

Samoobslužná hra pro veřejnost Bubliny Rychlých šípů
Na veletrhu naleznete 16 očíslovaných KOMIKSOVÝCH BUBLIN se slavnými hláškami z Rychlých šípů. Za správně vyluštěnou tajenku dostanete na stánku Albatrosu drobnou odměnu!
Hra je určena dětem i dospělým, kteří si rádi připomenou nestárnoucí dobrodružství Mirka Dušína a jeho přátel!

A co si můžete odnést?
Kromě dobré nálady a spousty informací si můžete zakoupit zmíněnou knihu nových komiksů od vydavatelství Akropolis. Na stánku Albatrosu bude ke koupi i unikátní Mapa Stínadel od výtvarníka Pavla Čecha. Radost si můžete udělat také originální rychlošípáckou plackou z našeho Šípomatu u výstavy Pocta Rychlým šípům. Kromě toho, když nám do prázdné kuličky po placce vložíte váš email, dostanete se do slosování právě o knihu Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství!