Tento týden vycházejí Plakáty Rychlých šípů! Tucet kvalitních velkoformátových reprodukcí legendárních komiksů Jaroslava Foglara a Jana Fischera. Černí jezdci řádí, Dlouhé Bidlo hledá kočičí pracku a další nezapomenutelné příběhy teď mohou zdobit stěny všech nadšených foglarovců. Plakáty jsou vlepeny do kartonových desek lepených plátnem, které jsou samy o sobě pozoruhodným foglarovským artefaktem. K dostání v knihkupectví či e-shopu Albatrosu.
Plakáty si můžete přijít prohlédnout na výstavu do kavárny Skautského institutu v Praze, kde budou viset až do 17. prosince. Zároveň jen a pouze zde si můžete dva plakáty samostatně kopit – za 130, -Kč kus, ptejte se obsluhy. Více info pod tímto článkem.

Chcete o plakátech a jejich výběru vědět něco víc? Čtěte dál.
“S nápadem přišel Petr Eliáš z Albatrosu a v knihkupectví budou díky své velikostí A2 nepřehlédnutelné. Proces výběru byl dost zúžený, neb většina Fischerem nakreslených Rychlých šípů je v originále černobílá, takže jsme museli vycházet pouze z omezeného barevného spektra. Snažili jsme se přinést jak vtipné díly, tak naučné a dobrodružné, aby to byl pestrý mix. Reprodukujeme je ve velikosti 1:1 dle originálu, včetně dopisovaných poznámek. Grafik Martin Pecina pečlivě a zároveň velmi citlivě všechny díly vyčistil a barevně vyladil, aby se co nejvíce blížili originálu. Pak jsme vybrané kousky nechali zkusmo vytisknout a tisk srovnali přímo s originály a dle výsledku Martin barevnost ještě doupravil. Tisklo se navíc speciální technologií, která v podstatě zneviditelní rastr a zvýrazní barevnost, takže výsledek je téměř srovnatelný s originálem. K plakátům je ještě připojen rozsáhlý doslov o technické výrobě seriálu v minulosti s ukázkami a krásné desky s ražbou a plátěným hřbetem”. Roamn Šantora, Skautská nadace Jaroslava Foglara