O nadaci

CO DĚLÁME – NAPIŠTE NÁM – DŮLEŽITÉ KONTAKTY – LIDÉ – STATUT NADACE – NADACI PODPORUJÍ

CO DĚLÁME

Skautská nadace Jaroslava Foglara podporuje činnost skautských organizací a skupin. Od roku 2002 přispívá zejména na nákup a opravy skautských kluboven, tábořišť a jiných nemovitostí. Svoji činnost nadace financuje z darů osob i firem. Zvláštním a hluboce ceněným zdrojem prostředků jsou dědictvím ze závětí odcházejících skautů. Nejznámější z nich je po dědictví po skautském vůdci a spisovatli Jaroslavu Foglarovi.

NAPIŠTE NÁM

DŮLEŽITÉ KONTAKY

Sídlo: Senovážné náměstí 24, Praha 1, 110 00

Zastihnete nás:

Bubenská 6, Praha 7

info@skautskanadace.cz

www.skautskanadace.cz

Transparentní účet: 2801164899/2010 vedený u Fio Banky a.s.

IČ: 259 680 68, DIČ: CZ 259 680 68

LIDÉ

Správní rada:

Tomáš Šídlo, předseda správní rady – stará se o nadační majetek, vymýšlí programy a mluví s dárci. Profesně na LinkedIn.

Pavel Trantina, místopředseda správní rady – mluví s těmi, kdo od nadace chtějí grant. Profesně střídá Prahu a Brusel.

Ivo Brzobohatý – shání klubovny, pozemky na tábořiště a jiné skautské nemovitosti.

Vladislava Hujová – přináší do práce správní rady nadhled, noblesu a zkušenost z práce starostky velké městské části, v níž Jaroslav Foglar žil posledních 20 let svého života.

Petra Bašová – v těsné spolupráci se Svojsíkovým oddílem Junáka pečuje o potřeby nejstarší generace českých old skautů.

Jana Jirasová –  dlouholetou zkušeností ředitelky pro lidské zdroje středoevropské pobočky globální potravinářské firmy se podílí zejména na strategickém řízení činnosti nadace a na fundraisingu.

Fond Foglar

Milan Žaloudek – jako činovník Foglarova oddílu Dvojka vede práci rady Fondu Foglar.

Petr Bratský –  dřívější poslanec parlamentu – skaut přináší do činnosti nadace zajímavé kontakty i myšlenky.

Roman Šantora – vybírá a připravuje k vydání knížky. Dává dohromady výstavy. Třídí a popisuje foglarovské archivy.

Vojtěch Hanuš – jako předseda Sdružení přátel Jaroslava Foglara pečuje o to, aby všechny foglarovské organizace a skupiny měly přístup k financím, které na foglarovské aktivity nabízí naše nadace

Radek Petr – stará se o odkaz Jaroslava Foglara, pořádá výstavy, bojovky. Profesí zeměměřič a vydavatel.

Projektový management
Magdaléna Černá – vede projekty, organizuje akce, komunikuje online.
Účetnictví
Blanka Radová – účtuje.

Statut skautské nadace Jaroslava Foglara

Statut skautské nadace Jaroslava Foglara je k dispozici ke stažení.

DĚKUJEME ZA PODPORU

Webovou a Facebookovou prezentaci podpořili svými fotografiemi skautští fotografové oddílů, kurzů a mnoha dalších akcí. Za podporu velice děkujeme. Seznam všech fotografů a použitých fotek připravujeme.