Jaroslav Foglar nikdy neprozradil, jestli existovaly Rychlé šípy nebo kde jsou Stínadla, i díky tomu se jeho knihy a komiksy staly tak populární.
Uprostřed Stínadel poodhalíme tajemství tvorby tohoto populárního spisovatele.
V rámci letošního jubilejního dvacátého ročníku Designbloku se ve spolupráci s Czech Republic Sotheby’s Int. Realty otevírá výjimečný čtrnáctidenní kulturní pop-up prostor Canapé uprostřed Prahy. A to v místech, kam spisovatel Jaroslav Foglar umístil svá románová Stínadla, v roce, kdy si připomínáme 80. výročí vzniku legendárního chlapeckého klubu Rychlé šípy!
Přijďte si poslechnout netradiční přednášku o životě a díle Jaroslava Foglara.
Po celou dobu trvání Canapé bude v rámci areálu probíhat foglarovská pátrací hra. Podrobnosti a pravidla se dozvíte na místě!
Před samotnou akcí od 17.00 bude možné si na místě za 100 Kč vyrobit placku z originálních komiksů Rychlých šípů.
Na místě přednášky bude k vidění dvanáct velkoformátových reprodukcí legendárních komiksů Jaroslava Foglara a Jana Fischera. Černí jezdci řádí, Dlouhé Bidlo hledá kočičí pracku a další nezapomenutelné příběhy budou poprvé zpřístupněny ve velikosti a kvalitě originálů. V prosinci tyto plakáty vydává Nakladatelství Albatros.
Po přednášce následuje tematický koncert skupiny Bavor Javor Klášterní ulice, autorsky zpracovaných básní Gézy Včeličky o zbořených domech Na Františku za pražské asanace.
Akce je součástí #RokRychlychSipu – oslav 80. výročí od prvního vydání legendárního komiksu. Pokud chcete vědět více o akci, podívejte se na www.rychlesipy.org.
pondělí 5. listopadu 2018
od 17:30 hod. | Canapé: Škola – Půda