SKAUTFUNDINGOVÁ PLATFORMA

JAK VŠE FUNGUJEVÝHODY SKAUTFUNDINGU
JAK MOHOU LIDÉ VÁŠ PROJEKT PODPOŘIT
PODMÍNKYJAK NEJLÉPE POSTUPOVAT

Jednoduchý nástroj jak vybírat peníze na svůj vlastní projekt. Registrujete vlastní projekt a rozešlete stránku projektu potenciálním dárcům. Vybrané peníze Vám zašleme na účet střediska.

Jak vše funguje?

Výhody darovací platformy Skautské nadace Jaroslava Foglara.

Vše co vyberete je Vaše – nadace Vám na účet převede všechny Vámi vybrané prostředky. Neodvádíme poplatek za zprostředkování ani si nebereme procenta z platby. Co Vám lidé darují, to Vám pošleme.

Byrokracii zařídí nadace – většinu byrokratických kroků, které je třeba pro výběr darů provést zajistí nadace. Zároveň využíváte transparentní účet nadace, kde můžete online sledovat, kdo na jaký projekt zaslal peníze. Vaším úkolem bude jen vyúčtovat projekt nadaci. Nic složitého.

Kontakty jsou Vaše – v průběhu projektu Vám pošleme všechny kontakty lidí, kteří podpořili Váš projekt. Můžete je informovat o vývoji, posílat fotky, pozvat na zahájení Vaše projektu.

Jak mohou lidé Váš projekt podpořit.

Jakmile schválí programová rada Váš projekt, vytvoříme pro něj unikátní darovací stránku. Adresu Vám samozřejmě hned pošleme, abyste mohli projekt odstartovat. Na stránce projektu budou moci návštěvníci stránky podpořit Váš projekt dvěma základními způsoby:

Přímá podpora

Každý bude moci darovat částku na podporu Vašeho projektu prostřednictvím bankovního převodu, platby kartou nebo platební brány PayU.

Stát se ambasadorem Vašeho projektu – založením dárcovské výzvy

Ambasador projektu je člověk, který vezme Váš projekt za svůj a rozhodne se pro podporu projektu uspořádat akci nebo událost, kterou využije pro sběr fin. prostředku pro Váš projekt. Připravili jsme 5 základních formátů, které si bude moci ambasador na stránce Vašeho projektu vybrat:

Narozeniny – místo dárků se Váš ambasador rozhodne přijímat podporu Vašemu projektu. Místo toho, aby ambasadorovi lidé nosili dárky, vloží peníze na Váš projekt.

Sportovní událost – ambasador uspořádá například turnaj v kuličkách, fotbalové utkání nebo volejbalový turnaj. Výtěžek z této sportovní události pak pošle na Váš projekt. (Nápadům se meze nekladou, jistě najdete více možností než naše tři příklady.)

Výročí – slavíte 600 let od založení Vaší klubovny? 250 let od prohlášení místa kde bydlíte za město? Není lepší příležitost, než využít takové skvělé výročí na fundraising pro Váš projekt.

Svatba – svatební pár nemusí přece dostávat jen klasické svatební dary. Mohou se rozhodnout podpořit i Váš projekt.

Něco jiného – fantazii se meze nekladou. Vymyslete originální způsob jak ambasadoři mohou podpořit Váš projekt. Držíme palce!

Podmínky

1. Projekt musí splňovat cíle Skautské nadace Jaroslava Foglara. Může to být tedy prakticky cokoli, co bude rozvíjet skautské oddíly, střediska nebo hnutí.
  2. Každý projekt musí mít připraven krátký popis a fotku, které budou projekt reprezentovat na stránkách skautské nadace. (Více se dozvíte v registračním formuláři.)
  3. Projekt musí mít vedoucího projektu. Ten je spojkou pro nadaci, je zodpovědný za průběh projektu, jeho vyhodnocení a zaslání všech důležitých informací.
  4. Projekt musí být schválen střediskem – vyúčtování projektu bude probíhat prostřednictvím střediska.

Jak nejlépe postupovat?

Je to vlastně relativně jednoduché. Máte nějaký zajímavý nápad, který chcete realizovat v rámci skautského hnutí. Rozmyslíte rozpočet, rozmyslíte kdo by Vás mohl podpořit, popíšete projekt, pošlete fotky a založíme společně darovací stránku projektu. Pak stačí o projektu jen mluvit na správných místech a peníze jsou na cestě.

Ano, moc jsme Vám asi neporadili, že. SkautFundingová platforma je nový projekt, spoustu věcí testujeme a připravujeme. Pokud byste nám chtěli pomoci, staňte se naším dobrovolníkem. Nebo založte projekt a podělte se o Vaše zkušenosti.

Milujeme pilotní projekty, budeme rádi, když s námi vyzkoušíte ty nejlepší způsoby získávání fin. prostředků pro oddíly a střediska.