Předobjednávka kompletu 19. a 20. vydání je ke dni 7. listopadu 2019 ukončena. Pokud máte zájem, je možné, že se uvolní nezaplacené rezervace, napište na jestrabuv.obchod@skautskanadace.cz! Samotné 19. vydání je stále v prodeji.

V loňském roce vydal Albatros 18. vydání kultovní knihy Jaroslava Foglara, letos na něj navazují dvě sběratelská vydání!!!

Skautská nadace Jaroslava Foglara připravila přetisk prvního časopiseckého vydání knihy, jež bylo publikováno ve Slovíčku v roce 1934. Je zajímavé ho porovnat s prvním knižním vydáním, jenž vychází zároveň – najde se mezi nimi opravdu mnoho rozdílů. Publikace je opatřena doslovem a vychází ve dvou variantách obálek – 68 stran, 24 x 17,5 cm.

S červenou barvou textu na obálce v nákladu 100 ks prodáváme to 19. vydání pouze dohromady v sadě s 20. vydáním Hochů od Albatrosu. Obě knihy mají také stejný rozměr. Cena kompletu je 620 Kč, z toho jde 248 Kč do sbírky Skautské nadace.

Se zelenou barvou textu na obálce v nákladu 200 ks prodáváme i 19. vydání i samostatně. Cena je 260 Kč, z toho jde 148 Kč do sbírky Skautské nadace.

Předobjednávat můžete obojí už nyní, zasílat knihy budeme koncem listopadu 2019.

20. vydání Hochů od Bobří řeky vydává Albatros. Jedná se o sběratelský výtisk dle rukopisu prvního knižního vydání z roku 1937 s ilustracemi Zdeňka Buriana a Jaroslava Foglara. Kromě samotného textu naleznete v knize rozsáhlý doslov z pera Václava Noska – Windyho, mnoho obrazových příloh a podrobnou ediční poznámku.

Ilustrační doprovod tvoří jak drobné kresby Jaroslava Foglara, tak kvaše Zdeňka Buriana. Technika kvaše je velice háklivá na kvalitní reprodukci, která se bohužel nedá docílit skenováním z vytištěných knih, pouze z originálů. Ty se ovšem kromě obálky zachovaly pouze tři a ty jsou otištěny barevně na vlepených přílohách. Všech osm kvašů je pak v příloze reprodukováno ve zmenšené podobě.

Toto sběratelské vydání koupíte samostatně od konce listopadu v knihkupectvích a na www.albatrosmedia.cz.

Pokud chcete mít obě vydání – tedy 19. i 20. společně, koupíte je POUZE v Jestřábově obchodě.